שדרוג זכרון RAM למחשב בא בדרך כלל בעקבות צורך חדש במחשב שלנו. שימוש בתוכנה גרפית כבדה, כתיבת קוד, שרטוט בתוכנות קאד למיניהם, ביצוע חישובים מורכבים ועוד.
שדרוג זכרון RAM הינה פעולה פשוטה יחסית ברמה הטכנית. במחשבים נייחים הגישה קלה וניתן להבחין בתושבות הזכרון מימין למעבד. במחשבים ניידים לרוב יהיה צורך בפירוק של המחשב. חשוב לשים לב לסוג הזכרון ולרכוש זכרון מתאים. ניתן לבדוק זאת באמצעות תוכנות כמו cpu-z, שיוכלו לשפוך אור על כמות התושבות (סלוטים – DIMMS) שנמצאות במחשב, ומה מכילה כל תושבת: האם היא פנויה או תפוסה, ואם היא תפוסה אז על ידי איזה סוג של זכרון. בעוד שבמחשב הנייח התוצאות תמיד משקפות את המצב הפיזי, במחשב הנייד הדברים מעט מורכבים יותר. מכיוון שישנם מחשבים שמגיעים עם זכרון שמולחם על לוח האם, לעיתים התוכנה תזהה את הזכרונות המולחמים כזכרונות רגילים שיושבות בתושבות רגילות, למרות שבפועל בעת פתיחה של המחשב אנו נראה שהכל מולחם ואין אפשרות לשדרג. דבר זה הולך ונהיה נפוץ יותר משתי סיבות עיקריות:
- מחלקת העיצוב של היצרן
- סמנכ״ל הכספים
בעוד שלמחלקת העיצוב ישנה דרישה שהמחשב יהיה כמה שיותר דק וקל, מה שחופף גם עם רצון הלקוח בקצה, הדבר גורר שימוש ברכיבים שמולחמים ישירות על הלוח ובכך נדרש פחות מקום וחומר גלם.
יתירה מכך, לסמנכ״ל הכספים של היצרן ישנו רצון להגדיל רווחים, ולכן במחשבים בהם לא ניתן לשדרג לאחר הרכישה, יאלץ הלקוח לרכוש מראש שדרוג במחיר גבוה. ובמידה ולא רכש וירצה לשדרג לאחר הרכישה – לא תהיה לו האפשרות, מה שיוביל לרכישת מחשב חדש…
אז במידה ויש לכם צורך במחשב תמיד כדאי לקחת בחשבון ששדרוג לא תמיד אפשרי, ובמידה ותרצו לברר אודות המחשב הקיים שלכם אם אפשר, כמה אפשר, לאיזה סוג, מהירות ועוד, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר ונשמח לסייע.